Že dolgo ne drži več, da se v kopalnici dolgo zadržuje predvsem nežnejši spol. Negovani moški so postali stalnica, zato je lahko tudi kopalnica čisto pravi moški brlog, ki se ga ne bo sramoval še tak »alfa samec«. Seveda pa za to potrebuje drugačen pristop. Več dinamičnosti in izrazitih linij, obenem pa funkcionalno razporeditev, ki se učinkovito prilega moškemu življenjskemu stilu.

Kopalnica ni nujno le prostor nežne intime, lahko je tudi pravi vodnjak vznemirljive energičnosti, skladnosti in umerjenosti. Moške kopalnice vsekakor potrebujejo tisto posebno noto, ki izraža samosvoj moški stil in karakter. Nepogrešljiva je izbira temnejših odtenkov ploščic, lahko pa se odločite tudi za črno-belo klasiko. Moška kopalnica je vse prej kot načičkan prostor, poln mehkobe, zato nujno potrebuje elemente, ki izražajo samozavest in eleganco.

Od temnejšega lesa in marmorja ali kamnitih ploščic, če stavite na klasiko, pa vse do minimalističnega futurizma, ki ga lahko ustvarite z izbiro sodobno oblikovanih armatur in kopalniškega pohištva. Moška kopalnica mora nujno odražati predvsem eleganco, moškemu uporabniku pa zagotoviti, da ima vse, kar potrebuje, vedno pri roki.

To pomeni manj elementov in predvsem samo tiste, ki jih moški res potrebuje. Od priročno umeščenih odlagalnih polic do dovolj prostornega umivalnika in, pozor, nič roza barve! Spoštovani uglajeni poslovneži, strastni avanturisti, zagrizeni športniki, brezskrbni uživači in »hip« kozmopoliti, pri nas boste zagotovo našli top rešitve, ki se vam bodo prilegale vse od izbire barv in materialov do zadnjega detajla.

In kar je za moške še posebej pomembno, vse to boste našli na enem mestu, hitro in brez nepotrebnega zapravljanja časa. Naša sreča je odvisna od ubranosti naših pričakovanj z resničnostjo, ki nas obdaja. Pri tem je dobro, da je naša notranjost v harmoniji z zunanjim svetom. Podobno je  s prostorsko usklajenostjo in ravnovesjem v vašem domu.

Preveč natlačen prostor ni le nefunkcionalen, ampak tudi neustrezen za bivanje, saj neprimerna razporeditev elementov vpliva na energijska polja in naše počutje. Zato je starodavna kitajska umetnost feng šuja, ki pomeni veter in vodo, primeren pripomoček za to, da svoj dom ukrojite po idealnih linijah, tudi ko gre za ohranjanje energijskega ravnovesja in ubranosti ter pretočnosti pozitivne energije či.

Pri tem ni pomembno le načelo »manj je več«. Kakšna bo energijska pretočnost v vašem prostoru, je odvisno tudi od razporeditve pohištva in ostalih elementov v njem. To ne velja le za spalnice, kjer dober spanec ni odvisen le od tega, kako glasno ali mirno spi naš partner, ampak tudi od tega, kam je obrnjena postelja. Tudi v kopalnici je pomembno, da je prostor primerno izkoriščen in da ohranja zakonitosti feng šuja, kot so prijetno okolje, zvoki, dotiki, vonj in okus.

Po izročilu feng šuja se energijska pretočnost povezuje tudi z oblikami in materialnimi značilnostmi predmetov, ki se povezujejo s petimi elementi. Podolgovate, stebraste, cilindrične oblike in zelene barve odražajo naraven element les, ostri vrhovi, trikotne oblike in rdeča barva pripadajo ognju, nizke stavbe, pravokotne oblike in rjave barve izražajo element zemlje, ovalne ter kupolaste stavbe in svetlo siva ter bela barva pripadajo elementu kovina, valovito zemljišče in stavbe nepravilnih oblik, črna barva in siva barva pa pripadajo elementu voda.

Ohranjanje starodavnih izročil nas povezuje s tradicijo in modrostmi, ki so jih poznali že naši predniki in starodavne civilizacije, katerih odkritja so pomembno prispevala tudi h krojenju sodobnega življenjskega stila. Kot vidimo, se harmoničnost in ubranost z izbiro oblike, materialov in elementov v prostoru tesno povezujeta že tisočletja in ostajata ključna gradnika izpolnjujočega ter prijetnega bivanja.

Moška kopalnica mora nujno odražati predvsem eleganco, moškemu uporabniku pa zagotoviti, da ima vse, kar potrebuje, vedno pri roki.