Kako v kopalnico vključiti več naravne svetlobe?

Naravna svetloba je ključna sestavina pri ustvarjanju sproščujoče in vabljive kopalnice. Ne zagotavlja le bistvene osvetlitve za vsakodnevna opravila, kot sta nega in nanašanje ličil, ampak ustvarja tudi občutek odprtosti in prostornosti, ki je bistvenega pomena za pomirjujoče in mirno vzdušje.

 

Rako_Next
RAKO | Next

Peneča kopel, obdana le s svetlobo prižganih sveč zveni precej sproščujoče, vendar drugače temna kopalnica morda ni tako prijetna. Pomanjkanje naravne svetlobe lahko naredi veliko kopalnico majhno. Zaradi omejene osvetlitve so nekatera opravila lahko celo nevarna – nanašanje maskare ali britje v temi je lahko zahrbtno!

Preverite torej prednosti naravne svetlobe v vaši kopalnici in nekaj načinov, kako zagotoviti, da bo vaša kopalnica karseda osvetljena!

Prednosti naravne svetlobe v vaši kopalnici

Naravna svetloba izboljša razpoloženje in energijo – dokazano je, da izpostavljenost naravni svetlobi doprinese k pozitivni naravnanosti in obenem poveča raven energije. V kopalnici vas lahko naravna svetloba zjutraj prebudi in vas napolni z energijo za sledeči dan – odpravite se na delo z nasmehom na obrazu!

Izboljša vizualno privlačnost: naravna svetloba poudari naravno lepoto elementov vaše kopalnice, kot so ploščice, pult in detajli. Prav tako pomaga ustvariti toplo in prijetno vzdušje vašega doma.

Prihrani energijo in denar: z uporabo naravne svetlobe namesto umetne lahko zmanjšate porabo energije in znižate račune za elektriko. To ni samo okolju prijazno, ampak vam tudi prihrani denar na dolgi rok.Marazzi_Crogiolo

MARAZZI | Crogiolo
Naj naravna svetloba poudari detajle vaše čudovite kopalnice.

Nasveti za vključitev naravne svetlobe v vašo kopalnico

Ustrezna namestitev oken

Ko izbirate okna za svojo kopalnico, izberite takšna, ki so dovolj velika, da omogočajo dovolj naravne svetlobe, da preplavi prostor, a še vedno zagotavljajo zasebnost. Super primer je zgornja slika (Marazzi – Crogiolo, kjer so uporabili steklene zidake – prizme, ki zagotavlja tako zasebnost, kot tudi obilen vir naravne svetlobe).

Dodajte strešno okno

Strešno okno je odličen način za vnos naravne svetlobe v vašo kopalnico, ne da bi pri tem žrtvovali zasebnost. Ustvari lahko tudi edinstveno in dramatično osrednjo točko v prostoru.

Uporabite odsevne površine

Odsevne površine, kot so ogledala, steklo in sijajne ploščice, lahko pomagajo odbijati naravno svetlobo po prostoru in ga narediti svetlejšega in prostornejšega.IMOLA - AZUMA

IMOLA | Azuma Up

Kopalnica naj bo opremljena preprosto

Natrpana kopalnica lahko blokira naravno svetlobo in naredi prostor utesnjen in temen. Zasnova vaše kopalnice naj bo preprosta in neobremenjena, da povečate naravno svetlobo.

Odločite se za svetlejšo zasnovo kopalnice

Priporočamo vam, da se odločite za svetlejšo zasnovo, ko planirate svojo novo kopalnico. Ni nujno, da je čisto bela; obstaja veliko odtenkov modre, rumene in rdeče, ki odbijajo svetlobo in naredijo prostor bolj sončen in svetel.Marazzi_RaccontiMARAZZI | Racconti

Ne veste, kako planirati naravno svetlobo v kopalnici? Posvetite se s strokovnjaki!

Naravna svetloba je bistvena sestavina pri ustvarjanju sproščujoče in vabljive kopalnice. Ne le poveča vizualno privlačnost prostora, temveč nudi tudi številne koristi za zdravje in okolje. V kolikor niste povsem prepričani, kako pričarati maksimalen učinek naravne svetlobe v vaši novi kopalnici, se posvetujte z našimi izkušenimi strokovnjaki, ki bodo poskrbeli, da bo vaša kopalnica vedno deležna sončne svetlobe!

Odsevne površine, kot so ogledala, steklo in sijajne ploščice, lahko pomagajo odbijati naravno svetlobo po prostoru in ga narediti svetlejšega in prostornejšega.