Retro vzorci v vaš dom prinašajo nekaj, kar smo že videli dolgo časa nazaj – nostalgične vzorce iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Čeprav ti vzorci izvirajo iz preteklosti, s sodobnim napredkom še vedno poskrbijo za pridih svežine.

V spodnjem zapisu preverite, kako lahko optimalno združite elemente starinskega in modernega, da bodo karseda ustrezali vašim potrebam in vizijam.

Drzne barvne kombinacije ali umirjeni motivi?

Različne geometrijske in ornamentalne oblike so nadvse šik in dajejo prostorom unikaten pečat. Če se boste odločili za manjše poudarke, ste lahko pri izbiri barvnih kombinacij bolj drzni, če pa vaše srce bije za večje izpostavitve, vam priporočamo nekoliko bolj umirjene motive. Na videz naključne kompozicije se med seboj osupljivo ujemajo in enkratno poživijo vaš prostor.

Očarljiva nostalgičnost

Retro dizajn je izredno očarljiv in nostalgičen, zato vključitev retro dizajna vašo kopalnico spremeni v prijeten in vabljiv prostor. Od drznih barvnih shem do vintage pohištva, vas retro poudarki popeljejo nazaj v preteklost, hkrati pa nudijo vso sodobno udobje, ki ga potrebujete.

Rako_Retro
Očarljiva nostalgičnost.
Unikaten pečat keramičnih ploščic.
Umirjeni motivi z inspiracijo preteklih obdobij.
Rako_Retro

Preverite, na kaj morate paziti pri oblikovanju retro kopalnice

Izbira barvne sheme

Eden od ključev pri ustvarjanju retro dizajna kopalnice je izbira prave barvne sheme, ki zajame obdobje, ki ga želite posnemati. Na primer, dizajn, ki ga navdihuje petdeseta leta prejšnjega stoletja, lahko vključuje pastelne barve, kot so roza, mint zelena in otroško modra, medtem ko dizajn, ki ga navdihuje sedemdeseta leta, lahko vključuje drzne odtenke oranžne, rjave in rumene barve.

Retro keramika

Drug pomemben element retro kopalniškega dizajna je keramika. Vintage sanitarna keramika, kot so ovalne kadi, umivalniki na podstavku in kromirane pipe, lahko vašemu prostoru dodajo pridih elegance in prefinjenosti. Poleg tega lahko vključitev retro osvetlitve in ogledal še izboljša splošno estetiko vaše kopalnice.

Vintage dodatki

Za piko na i retro kopalnici dodajte vintage dodatke, kot so dozirniki za milo, držala za zobne ščetke in brisače v usklajenih barvah. Ne bojte se mešati vzorcev in tekstur, kot so ploščice s cvetličnim vzorcem v kombinaciji z drzno črtasto zaveso za prho.

Ena od prednosti retro oblikovanja kopalnice je, da lahko deluje v kopalnici katere koli velikosti. Če imate majhno kopalnico, razmislite o uporabi umivalnika na podstavku, da prihranite prostor. Če imate večjo kopalnico, je lahko kad z ornamentalno oblikovanimi nogami osupljiva osrednja točka prostora.

Ne pozabite na pridih sodobnosti

Medtem ko je retro kopalnica lahko lepa in vabljiva, je pomembno, da uravnotežite starinske elemente s sodobnimi pripomočki, kot je prha z močnim pritiskom vode ali energijsko učinkovita razsvetljava.

Marazzi_Poster_012.jpg.1920x0_q75_crop
Inovativni retro vzorci
Uravnoteženost med starinskim in sodobnim
marazzi_bagno_piccolo_scenario.jpg__1920x0_q75_crop_subsampling-2
Pridih retro vzorcev da kopalnici svoj značaj.
Marazzi_Poster_012.jpg.1920x0_q75_crop
VRimg File Description =Attributes= Version: 1.3 Compressed: true Resolution { width: 3500 height: 2207 pixelAspectRatio: 1 } Render Region { renderRegion: false xmin: 0 ymin: 0 width: 3500 height: 2207 } Regions Info { regWidth: 3500 regHeight: 2207 whatsXY: MaxSize } Camera Info { transform: matrix projection: perspective aperture: 36 fov: 53.0476 targetDistance: 2000 nearRange: 0 nearClip: 72 farClip: 1e+018 focalLength: 36 fNumber: 8 } Scene { renderTime: 21630204 name: "" } =Channels= Alpha (float3) LensEffectsSource (float3) MultiMatte (float3) RGB color (float3)
marazzi_bagno_piccolo_scenario.jpg__1920x0_q75_crop_subsampling-2

Retro dizajn vsakemu domu doda čar in značaj. S pravo barvno shemo, pohištvom in dodatki lahko ustvarite lep in funkcionalen prostor, ki vas popelje nazaj v preteklost, hkrati pa nudi vse sodobne ugodnosti, ki jih potrebujete. Si za vaš dom želite oblikovati retro kopalnico?

Starinsko oblikovana kopalnica LAUFEN
Nova klasika.
Harmonija med preteklostjo in prihodnostjo.
Starinsko oblikovana kopalniška keramika.
Izjemna magičnost stenske dekoracije.

Potrebujete več nasvetov pri izbiri pravega sloga za vašo kopalnico?

Naročite se na izris kopalnice

Medtem ko je retro kopalnica lahko lepa in vabljiva, je pomembno, da uravnotežite starinske elemente s sodobnimi pripomočki, kot je prha z močnim pritiskom vode ali energijsko učinkovita razsvetljava.