Podučite se o najnovejših kopalniških trendih, ki so v letu 2023 prevzeli svet notranje opreme. Z vse večjo pomembnostjo trajnostnega dizajna in s poudarkom na udobju ter sprostitvi, najnovejši kopalniški trendi obljubljajo edinstveno in personalizirano izkušnje.

Od drznih barvnih izbir do inovativnih dodatkov, se v svetu kopalniškega oblikovanja se najde nekaj za vsakogar. Preverite glavne kopalniške trende za leto 2023 ter se navdihnite za ustvarjanje kopalnice, ki bo hkrati funkcionalna in elegantna.

Prenavljate ali načrtujete novo kopalnico? Preverite naše ekskluzivne nasvete, z upoštevanjem katerih boste ustvarili kopalnico, ki vam bo služila še desetletja.

Japandi

Vse bolj priljubljen trend opremljanja Japandi združuje sodoben in minimalističen pridih skandinavskega dizajna z elegantno estetiko japonskega stila. Rezultat je popolna mešanica funkcije in oblike s poudarkom na čistih, elegantnih linijah, svetlih prostorih in nevtralnih barvnih shemah. Oba stila se osredotočata na preprostost, naravne elemente in udobje, kar je tudi glavni razlog, da se vse več notranjih oblikovalcev odloča za japandi (skovanka iz besed Japonska in Skandinavija).

PRIMERNO ZA:

 • ljubitelje preprostosti;
 • razkošja;
 • prostornosti in
 • elegantnih detajlov.

Zelena barva

S svojo široko paleto odtenkov je zelena vsestranska barva, ki zlahka najde svoje mesto v kopalnicah, dnevnih sobah in tudi v spalnih prostorih. Z zeleno barvo lahko v svojo okolico enostavno vnesete ravnovesje in harmonijo, zato je priljubljena izbira pri notranjem oblikovanju. Deluje sproščujoče ter ustvarja vzdušje spokojnosti in miru. Odlično se ujema z nevtralnimi barvami, kot so različni odtenki lesa in betona.

PRIMERNO ZA:

 • tiste, ki potrebujete dodatno pomirjanje in milino;
 • ljubitelje nevtralnih in zemeljskih odtenkov;
 • tiste, ki želite naravo pričarati kar v svojemu domu.
Zelene keramične ploščice
Zelene keramične ploščice.
Zelena in zelenje za dobro vzdušje.
Keramika v imitaciji marmorja.
Del conca_framenti
Toni zelene čudovito popestrijo kopalniško steno.
Zelene keramične ploščice
Del conca_framenti

Temnejši toni modre

Modra barva je dovolj intenzivna, da pritegne pozornost, obenem pa dovolj nevtralna, da se čudovito zlije z drugimi barvami in materiali. Zaradi brezčasnosti in vsestranskosti predstavlja varno izbiro za vaše prostore tudi na dolgi rok. Modra je barva, ki jo v današnjem hitrem življenjskem tempu vsi potrebujemo. Njeno dobrodejno delovanje je še posebej izrazito v prostorih, namenjenih sprostitvi.

PRIMERNO ZA:

 • ljubitelje morja in poletnih mesecev;
 • tiste, ki v prostor radi vnesete barve;
 • tiste, katerim kopalnica predstavlja prostor sprostitve in umiritve telesa po dolgem in napornem dnevu.

Elementi narave

Elementi narave so odlična izbira za popestritev sicer minimalistične kopalnice. Z nekaj premišljenimi detajli lahko svoj prostor osvežite in povsem spremenite njegovo vzdušje.

Koncept narave lahko v svoj dom pripeljete na več različnih načinov. Uporabite lahko denimo keramiko v imitaciji naravnih elementov kamna in lesa, pri kateri vrhunska obdelava površine poustvari naraven material, ki prepriča tako vizualno kot na otip.

PRIMERNO ZA:

 • minimalistične in preproste kopalnice, katere potrebuje skromno poživitev;
 • ljubitelje džungle, zelenja in prekrasnih rastlin;
 • tiste, ki živite v mestnem vrvežu ter vam odklop v naravi ni dostopen vsak dan.
Marazzi_White_Deco_004.jpg.1920x0_q75_crop
Zelenje, ki popestri kopalnico.
ABK_sensi signoria
Morda kopalnica.
Geotiles - Oni Blue
Geotiles - Oni Blue
Geotiles - Labradorite
Marazzi_White_Deco_004.jpg.1920x0_q75_crop
ABK_sensi signoria
Geotiles - Oni Blue

Keramika v slogu marmorja

Marmor je slog, ki nikoli ne gre iz mode. Kot večna klasika še vedno predstavlja pomemben del modernega oblikovanja, saj površine v videzu marmorja prav vsakemu prostoru podarijo pridih brezčasne elegance. Keramika v videzu marmorja je zato odlična izbira za vaš prostor, saj združuje lepoto naravnega materiala s praktičnimi tehničnimi lastnostmi keramike.

PRIMERNO ZA:

 • ljubitelje klasike in vrhunske elegance
 • za tiste, ki bi svojo kopalnico želeli preobraziti v pravo umetnino.

Drzni marmor

Moderni trendi drzno kombinirajo različne vzorce marmorja z lesom, teracom ali pa kar z različnimi odtenki marmorja. Inovativni motivi marmorja, ki so na voljo v izjemno široki paleti barv in struktur, bodo v vašem domu poskrbeli za nepozaben vtis. Neenakomerne teksture in žile ustvarjajo edinstvene dekorativne učinke, igra svetlobe barvnih odsevov, ki jih oddajajo marmorne ploščice, pa prostoru podari prav posebno energijo.

PRIMERNO ZA:

 • za prostore, kjer želite pustiti nepozaben vtis
 • za ljubitelje klasične lepote in drzne sodobnosti

Večni kamen

Kamen se že stoletja uporablja v arhitekturi in oblikovanju ter še danes ostaja vir navdiha pri notranji opremi. Njegova naravna lepota in eleganca poskrbita za pridih prefinjenosti v prav vsakem prostoru.

PRIMERNO ZA:

 • Ljubitelje naravnega dizajna in klasike;
 • ljubitelje minimalizma.
Keramika v imitaciji marmorja.
Drzni marmor.
Temen marmor za pravo prefinjenost.
Drzni marmor.
Črno bela marmorna kopalnica.

Les

Les se ponaša z naravno lepoto, ki v vaše prostore vnaša domačnost in toplino ter ustvarja prijeten občutek ugodja in umirjenega razpoloženja. Zaradi svojega vsestranskega videza se odlično zlije s številnimi drugimi slogi, tako tistimi bolj tradicionalnimi in rustikalnimi kot s tistimi bolj modernimi in minimalističnimi.

PRIMERNO ZA:

 • Ustvarjanje umirjenega razpoloženja, za sprostitev
 • Vse tipe oblikovanja kopalnice (od tradicionalnega, rustikalnega sloga, vse do modernega dizajna).

Beli minimalizem

Čiste bele linije poskrbijo za občutek urejenosti, reda in nenasičenosti v vaših prostorih, kar občutno izboljša kakovost bivanja. Minimalistična oprema je tudi izjemno praktična, saj vam močno olajša pospravljanje in čiščenje.

PRIMERNO ZA:

 • manjše prostore, saj bela barva vizualno poveča prostor;
 • ljubitelje minimalizma

Retro

Retro vzorci v vaš dom prinašajo nekaj drugačnega, nekaj novega (z inspiracijo starega). Različni geometrijski in ornamentalni vzorci so nadvse šik in dajejo prostorom unikaten pečat. Če se boste odločili za manjše poudarke, ste lahko pri izbiri barvnih kombinacij bolj drzni, če pa vaše srce bije za večje izpostavitve, vam priporočamo nekoliko bolj umirjene motive.

PRIMERNO ZA:

 • “odštekane” kopalnice
 • ljubitelje unikatnosti in posebnosti

 

Keramika v imitaciji lesa.
Marazzi_Alba_017.jpg.1920x0_q75_crop
Keramika v imitaciji lesa pričara pravo domačnost.
Les se ponaša z naravno lepoto.
Les je primeren za vse tipe kopalnic.
geotiles_dagma
Beli minimalizem.
Bela keramika.
geotiles_llevant
Retro španske keramične ploščice.
Nekaj starega, nekaj novega.
Marazzi_Alba_017.jpg.1920x0_q75_crop
geotiles_dagma
geotiles_llevant

BARVITO

Barve močno vplivajo na naše počutje. Oblecite svoj dom v svoje najljubše barve in s tem poskrbite, da vam bo v njem odslej še lepše. Barve so vse bolj prisotne pri umivalnikih, kadeh in ostalih sanitarnih elementih, navdušenje pa žanjejo tudi armature v različnih živahnih odtenkih. Čudovite barve, ki kar prekipevajo od življenja, bodo v vaš dom prinesle novo energijo.

Arblu_tulip

ARBLU – TULIP

PRIMERNO ZA:

 • tiste, ki kopalnici želite dodati energičnost:
 • za ljubitelje barv in različnih tekstur

Kopalnica po vaši meri!

Vas zanima, kako se opisani trendi podajo vašim prostorom? Oglasite se v salonu keramike TopKopalnice v vaši bližini. Pomagali vam bomo izbrati med pestro ponudbo in zasnovali prostore, v katerih boste z veseljem preživljali svoj čas.

 

Si želite prejeti katalog trendov 2023 in še bolj podrobno raziskati novosti pri notranji opremi? Naročite ga na naši spletni strani!