Barve so neločljivo povezane z življenjem in z ustvarjanjem bivalnih prostorov, ki se nas zares dotaknejo in v katerih se počutimo navdahnjeni za bivanje. Barve ambientu vdahnejo dušo, obenem pa so eden od osnovnih elementov, ki stilsko definirajo naš dom. Pri izbiri pravih barv za kopalnico je pomembno, da sledite sebi in lastnim željam, a upoštevate tudi nekatere zakonitosti barv.

Toplejše barve za kopalnico so bolj dinamične in radožive, pri hladnejših barvah pa lahko prej dosežete brezčasno prefinjenost in eleganco. Od vaših želja je odvisno, ali bo vaša kopalnica pisan prostor, poln navdušujočih barvnih detajlov in kombinacij, ali boste prisegli na bolj umirjene kombinacije, ki izražajo občutek umerjenosti in ubranosti prostora. Izbira barvnih kombinacij je lahko tudi stvar detajlov.

S kontrastnimi barvnimi odtenki lahko vnesete zgolj pravo mero poudarkov v sicer barvno mehek in uravnotežen prostor. Ker bo vašo kopalnico v veliki meri barvno izoblikovala predvsem izbira keramike, pa je pomembno, da le-tej v izhodišču posvetite največ pozornosti. Od osnovne barvne sheme vaše kopalnice bo namreč odvisno tudi, kakšen bo ustrezen barvni ustroj ostalih elementov (od kopalniškega pohištva do sanitarne keramike in ostale opreme).

Pastelne oz. bolj zemeljske barve bodo ustvarile občutek umirjenosti in domačnosti, z uporabo bolj živih barv pa lahko ustvarite občutek drznosti in dramatičnosti ter poživite prostor. Intenzivnost ali nasičenost barve je tista, ki določa tudi njen psihološki učinek in naše počutje v prostoru. Zelo nasičene barve, kot so roza, modra in rdeča, vdihnejo prostoru več dinamike, niso pa vsi barvni odtenki enako priporočljivi za kopalnice.

Od živih barv sta za kopalnico še najprimernejši in priporočljivi modra, ki daje občutek hladnosti in zračnosti, ter vijolična, ki je barva umirjenosti ter duševnega ravnotežja, primerna za sproščanje in meditacijo. Občutek živega, kontrastnega prostora lahko ustvarimo tudi s črno in belo barvo, če denimo izberemo ploščice z bleščečim sijajem. Taka kombinacija je pogosta izbira za klasično eleganco in stil  »deco«. Z živimi barvami za kopalnico pa lahko dosežete tudi sodoben stil.

Odlično se obnesejo v kombinaciji s sodobnim kopalniškim pohištvom in armaturami, saj se zaradi močnih kontrastov lepo ujamejo z urejeno razporeditvijo elementov in čistimi linijami. Obenem so ploščice v živih barvah ustrezen komplement vsem materialom, od lesa do kroma. Sicer pa so v kopalnicah običajnejši nevtralni toni: od svetlo sive, kremne do umazano belih odtenkov. Slednji so stilno brezčasni, zato še vedno prevladujejo tudi v sodobnih kopalniških ambientih.

Kot barvna izbira pa so najustreznejši pri ustvarjanju rustikalnih ambientov in elegantnega starinskega videza. Vsekakor se je pred izbiro barvnih kombinacij dobro posvetovati z našimi strokovnjaki, ki vas bodo znali dodatno usmeriti. Nasploh pa naša top ponudba sledi sodobnim trendom in barvnim kombinacijam, ki so vnaprej usklajene za prijetno uporabo kopalniških ambientov.

Barve ambientu vdahnejo dušo, obenem pa so eden od osnovnih elementov, ki stilsko definirajo naš dom.