Celovitost prostora je odvisna od pravih proporcev. Že pravilo zlatega reza, ki ga najdemo povsod v naravi kot tudi v izjemnih umetniških in arhitekturnih stvaritvah, nas opozarja na to, da so za doseganje harmoničnosti in lepote prava razmerja nadvse pomembna. To velja tudi za izbiro velikosti ploščic. Za manjše prostore je bolje izbrati večje ploščice v sijaju, s čimer boste dosegli več odsevnih površin, svetlobe in ustvarili iluzijo večjega prostora.

Pri izbiri manjših ploščic pa je potrebno upoštevati, da lahko tudi fuge navidezno pomanjšajo prostor. Kakšno velikost boste izbrali, je odvisno od same velikosti prostora in tudi od estetskega učinka, ki ga želite v prostoru doseči. Velikost ploščic lahko tudi kombinirate, s čimer lahko dosežete posebne vizualne učinke in oblikovne kombinacije, s katerimi boste kopalnici vtisnili svoj unikaten pečat.

Pri tem pa morate biti pozorni na to, da je pri uporabi kombinacij različne velikosti in barv ploščic bolje, da je ostala oprema prostora manj kontrastna. V nasprotnem primeru bo prostor prenapolnjen z vzorci. Vsekakor je sodobno notranje oblikovanje bolj naklonjeno minimalizmu in prečiščenim linijam, ki pustijo prostoru, da zadiha v sožitju z ostalimi elementi.

Kakorkoli boste izbrali, vedno imejte v mislih, da lahko ploščice prostor vizualno pomanjšajo ali povečajo, ga omehčajo ali naredijo izrazito dinamičnega in polnega kontrastov. Vse je odvisno od tega, kakšen karakter prostora si želite pričarati in kako se bodo ploščice prilegale vašim občutkom in stilu, ki ga želite v svoji kopalnici.

Za rustikalni stil so primernejši klasični materiali (kamnite ploščice in ploščice manjših velikosti za mozaike), za elegantno klasiko izberite marmor in njegove imitacije, za pridih sodobnosti pa stavite na večje ploščice v mehkejših tonih.

Ob vsem tem lahko sledite tudi lastnemu unikatnemu stilu in viziji, seveda pa ne pozabite na funkcionalnost, ki se pri velikosti ploščic lahko spreminja tudi glede zahtevnosti čiščenja kopalnice in obstojnosti materialov.Ker je izbira ploščic res temeljna za doseganje dobrega počutja v kopalnici, so vam pri nas na voljo odlični strokovnjaki, ki vam bodo olajšali proces vse do nakupa.

Kakšno velikost boste izbrali, je odvisno od same velikosti prostora in tudi od estetskega učinka, ki ga želite v prostoru doseči.