Čeprav je pri urejanju doma dobro imeti veliko navdiha, lahko majhno kopalnico prehitro napolnite do vrha. Zato je nujno, da ste pazljivi pri tem, da ne zasitite prostora in da izberete elemente, ki ustrezajo velikosti prostora. V majhnih prostorih je dobro ustvariti občutek odprtosti z uporabo »trikov«, kot so svetlejše barve in umeščanje ogledal čez večjo površino sten.

Temu trendu je še posebej dobro slediti, ker večja površina ogledal zajame več svetlobe, zato bo vaša kopalnica svetlejša in bolj odprta. Izkoristek prostora je odvisen tudi od tega, ali se boste odločili za kopalno kad ali prho. Uporaba slednje je v manjših prostorih bolj priporočljiva in običajna, seveda pa lahko tudi v manjši kopalnici s premišljeno umestitvijo uporabite kopalno kad manjših dimenzij.

Tudi pri izbiri kopalniškega pohištva je pri manjših dimenzijah prostora dobro, da izberete lahkotnejše in svetlejše barvne odtenke, pri dodatkih pa pazite na to, da ne boste vizualno preobremenili kopalnice.V manjšem prostoru bo namreč preobilica različnih dodatkov dajala vtis kaotičnosti, zato je bolje, da izberete le tisto, kar v kopalnici zares potrebujete.

Pri izbiri kljuk, ročajev, pip in ploščic pazite na to, da se bodo ustrezno dopolnjevale s celotno zasnovo prostora. S tem boste prostoru dali občutek konsistentnosti in uravnoteženosti, s tem pa tudi odprtosti in večje prostornosti.

V majhnih prostorih je dobro ustvariti občutek odprtosti z uporabo »trikov«, kot so svetlejše barve in umeščanje ogledal čez večjo površino sten.