Ploščice. Alfa in omega vsake kopalnice. Na prvi pogled tako samoumevna in lahka izbira, ki pa skriva veliko izzivov. Nekateri bodo pozorni predvsem na ceno, drugi na izgled, tretji na njihovo uporabnost ali trajnost. Vsekakor pa je nujno, da jim posvetite veliko pozornosti in da z izbiro ploščic ne hitite preveč. So vsekakor osrednji vizualni element vsake kopalnice, ki bo temeljno določal njen karakter.

Z njimi lahko dosežete različne vizualne učinke: od osnovne barve do različnih barvnih kombinacij, matirane glazure ali ploščic z visokim sijajem. Tako lahko že v začetku začrtate oblikovno smer prostora, ki je lahko barvno monotona in prečiščena ali kontrastno ekstravagantna. Robustnejše ploščice so manj občutljive na poškodbe, pri tistih z visokim sijajem in še posebej s temnejšimi barvnimi odtenki boste morali biti pozorni na odtise in vidnost vodnega kamna ter kapljic, matirane ploščice pa so bolj prizanesljive in uporabniku prijaznejše.

Zadnji trendi ponovno vpeljujejo uporabo klasičnih, preprostih ploščic v različnih barvnih kombinacijah, v modi pa so tudi ploščice, ki niso pravokotne. Z vključevanjem raznovrstnih oblik, kot je šesterokotnik, postajajo  vzorci bolj zanimivi in razgibani. Z uporabo geometrijskih ploščic lahko poživite prostor, uporabne pa so za celotno kopalnico (stene in tla). Med zadnjimi »hiti« so tudi keramične ploščice, ki imitirajo les.

Te so večjih, bolj podolgovatih dimenzij, zaradi imitacije lesa pa dajejo prostoru naraven, domačen občutek. Vedno v modi so tudi kamnite in marmornate ploščice, pri katerih lahko seveda z izbiro imitacije marmorja prav tako prihranite. Med najbolj zaželenimi barvami je trenutno temno zeleni marmor, čeprav pri izbiri tega materiala, ki izraža luksuz in eleganco, navadnoprevladujejo mehkejši toni.

S ploščicami lahko ustvarite povsem unikaten ambient, vse pa je odvisno od tega, kaj bo najbolj odražalo vaše želje in v kako opremljenem prostoru se boste počutili najbolje. Seveda pa so od izbire ploščic odvisne tudi zahtevnost čiščenja prostora in njihova trajnost oz. obstojnost. Ključno pa je, da izberete tiste, ki vas bodo prepričale tako na pogled kot tudi na otip in s svojo kakovostjo materialov.

Zadnji trendi ponovno vpeljujejo uporabo klasičnih, preprostih ploščic v različnih barvnih kombinacijah, v modi pa so tudi ploščice, ki niso pravokotne.