Načrtujete novo kopalnico, pa niste prepričani, kakšen dizajn bi najbolj ustrezal v vaš dom?
Preverite izjemne prednosti belega minimalizma – morda je prav to slog, katerega iščete!

Beli minimalizem je pogosta izbira pri opremljanju prostorov, saj bela barva vizualno poveča in odpre prostore ter ter poskrbi za zračno vzdušje, ki umiri duha in vam pomaga zadihati. Če želite elegantne linije nadgraditi, lahko za popestritev uporabite elemente z različnimi reliefi in teksturami. Ti bodo na svoji površini ustvarili zanimivo igro svetlobe in senc ter tako v prostor vnesli razgibanost.

rako_garda
Čiste bele linije poskrbijo za občutek urejenosti
Beli marmor
Keramika v imitaciji belega marmorja.
ABK - Sensi Roma
Beli minimalizem.
rako_garda
Beli marmor
ABK - Sensi Roma

Barvna shema

Za belo minimalistično kopalnico je značilna preprosta, monokromatska barvna shema, ki poudarja belo kot prevladujočo barvo. Čeprav se morda zdi, da bi bilo pomanjkanje barve dolgočasno, je bela kopalnica pravzaprav zelo lepa in pomirjujoča. Prav odsotnost barv je tisto, kar v minimalistični kopalnici ustvari občutek spokojnosti in preprostosti. Če želite dizajnu dodati globino in zanimivost, lahko kot poudarke uporabite odtenke sive, bež ali bledo modre.

Sanitarna keramika in belo pohištvo

Eden od ključnih elementov belega minimalizma je oprema. Izbrani kosi naj bodo elegantni in moderni, čistih linij in preprostih oblik. Stenski umivalniki ali sodobne prostostoječe kadi so lahko osupljiva osrednja točka, hkrati pa povečajo prostor.

Keramika in osvetljava iz kroma ali nerjavečega jekla bodo celotnemu dizajnu dodali pridih sijaja in prefinjenosti. Ena od prednosti bele minimalistične kopalnice je, da preprostost elementov omogoča, da se brezhibno zlijejo s celotnim dizajnom, kar ustvarja povezano in pomirjujoče vzdušje.

geotiles_dagma
Geotiles - Dagma
Bele keramične ploščice z reliefom
Bele keramične ploščice
Marazzi_Alba_003.jpg.1920x0_q75_crop
Marazzi - Alba
geotiles_dagma
Marazzi_Alba_003.jpg.1920x0_q75_crop

Shranjevanje

Shranjevanje je bistvenega pomena v vsaki kopalnici, vendar je pri belem minimalizmu še toliko bolj pomembno, da nereda ni. Vgrajene rešitve za shranjevanje, kot so odprte police ali skrite omare, lahko zagotovijo dovolj prostora za brisače, toaletne in druge bistvene potrebščine, hkrati pa je vse organizirano in ne razbija urejenosti prostora. Ko izbirate rešitve za shranjevanje, poiščite kose, ki imajo čist in preprost dizajn, ki se ujema s celotno estetiko kopalnice.

Materiali

Če želite prostoru dodati teksturo in zanimivost, razmislite o vključitvi naravnih materialov, kot sta les ali kamen. Ogledalo z lesenim okvirjem ali kamniti pult bosta sicer sterilnemu prostoru dodala toplino in globino. Pridih zelenja lahko dodate tudi z lončnicami ali z živo steno, ki obenem pomaga prečistiti zrak. Pri izbiri materialov se držite nevtralne palete, ki dopolnjuje belo barvno shemo in ohranja celoten dizajn preprost in koheziven.

Osvetlitev

Osvetlitev je še en pomemben element v beli minimalistični kopalnici. Razmislite o namestitvi LED luči z možnostjo zatemnitve ali velikih oken, ki prepuščajo naravno svetlobo. To ustvari svetlo in zračno vzdušje podnevi ter prijetno in sproščujoče okolje ponoči. Poleg tega lahko z osvetlitvijo poudarite tudi nekatere elemente kopalnice, na primer čudovito umetniško delo ali unikatno pohištvo.

Za ljubitelje preprostosti, reda in elegance

Bela minimalistična kopalnica je lep in pomirjujoč prostor, ki poudarja preprostost in funkcionalnost. Od barvne sheme do keramike in osvetlitve, je vsak element skrbno izbran, da ustvari urejeno in mirno vzdušje. Ne glede na to, ali imate majhno ali veliko kopalnico, je mogoče belo minimalistično zasnovo prilagoditi vašim potrebam in proračunu, hkrati pa zagotavlja lep in praktičen prostor za sprostitev in pomladitev.

Naročite 3D izris in svojo kopalnico spremenite v minimalističen, a funkcionalen prostor!

Beli minimalizem
Bela minimalistična kopalnica.
Beli minimalizem