Naša sreča je odvisna od ubranosti naših pričakovanj z resničnostjo, ki nas obdaja. Pri tem je dobro, da je naša notranjost v harmoniji z zunanjim svetom. Podobno je  s prostorsko usklajenostjo in ravnovesjem v vašem domu. Preverite, kako lahko svojo kopalnico oblikujete po principu Feng Shui.

Preveč natlačen prostor ni le nefunkcionalen, ampak je tudi neustrezen za bivanje, saj neprimerna razporeditev elementov vpliva na energijska polja in naše počutje. Zato je starodavna kitajska umetnost feng šuja, ki pomeni veter in vodo, primeren pripomoček za to, da vaš dom ukrojite po idealnih linijah, tudi ko gre za ohranjanje energijskega ravnovesja in ubranosti ter pretočnosti pozitivne či energije.

Pri tem ni pomembno le načelo manj je več. Kakšna bo energijska pretočnost v vašem prostoru, je odvisno tudi od razporeditve pohištva in ostalih elementov v njem. To ne velja le za spalnice, kjer naš dober spanec ni odvisen le od tega, kako glasno ali mirno spi naš partner, ampak tudi od tega, kam je obrnjena postelja.

Tudi v kopalnici je pomembno, da je prostor primerno izkoriščen in da ohranja zakonitosti feng šuja kot so prijetno okolje, zvoki, dotiki, vonj in okus.

Po izročilu feng šuja se energijska pretočnost povezuje tudi z oblikami in materialnimi značilnostmi predmetov, ki se povezujejo s petimi elementi. Podolgovate, stebraste, cilindrične oblike in zelene barve odražajo naravni element les, ostri vrhovi, trikotne oblike in rdeča barva pripadajo ognju, nizke stavbe, pravokotne oblike in rjave barve izražajo element zemlje, ovalne ter kupolaste stavbe in svetlo-siva ter bela barva pripadajo elementu kovina, valovito zemljišče in stavbe nepravilnih oblik, črna barva in siva barva pa denimo pripadajo elementu voda.

Ohranjanje starodavnih izročil nas povezuje s tradicijo in modrostmi, ki so jih poznali že naši predniki in starodavne civilizacije, katerih odkritja so pomembno prispevala tudi h krojenju sodobnega življenjskega stila. Kot vidimo, se harmoničnost in ubranost z izbiro oblike, materialov in elementov v prostoru, tesno povezujeta že tisočletja in ostajata ključna gradnika izpolnjujočega in prijetnega bivanja.