Prenova doma: kako v kopalnico vključiti pralni stroj?

Večina hiš dandanes nima pralnice – pralni stroj se zato velikokrat znajde na zelo neprimernih mestih, ki zaradi hrupa in svoje velikosti lahko povzročijo veliko nelagodje.
Seveda bolj smiselno je namestiti pralni stroj v kopalnico.

Kopalnica ni samo prostor za umivanje telesa in za sproščanje; je tudi kraj, kjer lahko poskrbite za druga gospodinjska opravila. Eno izmed teh opravil je seveda pranje perila, zato je več kot smiselno imeti pralni stroj v kopalnici. Da lahko zagotovimo tako praktičnost, kot tudi urejenost, pa je potrebno skrbno načrtovanje vaše nove kopalnice.

Arblu_Tango

ARBLU – TANGO

Preverite spodnje nasvete, ki vam bodo pomagali umestiti pralni in sušilni stroj v kopalnico, ne da bi žrtvovali uporabnost ali estetiko prostora.

Izberite pravi kot za vaš pralni stroj

Pred namestitvijo pralnega in sušilnega stroja je potrebno preučiti vašo kopalnico in določiti, kateri del prostora je najbolj primeren za uporabo. Idealno bi bilo, če bi bili stroji na lahko dostopnem mestu in v bližini vodovodnih in električnih priključkov. Prav tako je priporočljivo zagotoviti, da je okoli strojev dovolj prostora za njihovo uporabo.

Si tudi vi želite takšnega dizajna? Arblu nudi kopalniško pohištvo za namestitev pralnega stroja, ki bo ne le zadovoljilo vaše estetske potrebe, temveč tudi optimalno izkoristilo prostor. Kontaktirajte nas za več informacij!

Razmislite o zlaganju strojev enega na drugega

Če je vaša kopalnica majhna, razmislite o postavitvi pralnega stroja na sušilni stroj ali obratno, da prihranite prostor. Ta možnost je še posebej uporabna, če imate pralni stroj s sprednjim polnjenjem. Vendar ne pozabite, da lahko zlaganje strojev enega na drugega oteži dostop do upravljalnih elementov oziroma zakomplicira polnjenje in praznenje stroja.

Pralni in sušilni stroj skrijte v omaro

Če ne želite, da sta pralni in sušilni stroj osrednja točka vaše kopalnice, razmislite o možnosti, da ju skrijete v omaro. Nad stroje lahko namestite tudi pult, da ustvarite dodaten prostor za shranjevanje.

Arblu_Hito

ARBLU – HITO

Izberite prave materiale

Ko izbirate materiale za kopalnico, se odločite za tiste, ki so odporni na vlago, saj pralni in sušilni stroji ob delovanju povzročijo veliko pare v zraku. Uporabite na primer vodoodporne suhomontažne ali cementne plošče na stenah okoli strojev in izberite materiale za tla, ki so vodoodporni in enostavni za čiščenje.

Naj bo prostor organiziran

Če želite ohraniti urejenost v vaši kopalnici, preverite različne načine za organizacijo prostora. Uporabite police, omare in košare za shranjevanje perila. Na stene lahko namestite tudi kljuke ali stojala za obešanje mokrih brisač ali oblačil.

Namestitev pralnega stroja v kopalnico naj bo praktična rešitev

Skratka, namestitev pralnega in sušilnega stroja v vaši kopalnici je lahko praktična rešitev, ki ne optimizira le prostora vaše kopalnice, temveč celotnega doma. Seveda pa morate skrbno načrtovati namestitev, da zagotovite, da prostor ostane praktičen in eleganten. Z upoštevanjem zgornjih nasvetov lahko v svoji kopalnici združite funkcionalnost in urejenost – prostor, v katerem lahko perete perilo ter se obenem sproščate v večerni kopeli.

Ne veste, kam v načrt kopalnice bi lahko implementirali pralni ter sušilni stroj? Predlagamo vam, da naročite 3D izris in zaupate našim strokovnjakom za optimizacijo prostora!

Kopalnica ni samo prostor za umivanje telesa in za sproščanje; je tudi kraj, kjer lahko poskrbite za druga gospodinjska opravila. Eno izmed teh opravil je seveda pranje perila, zato je več kot smiselno imeti pralni stroj v kopalnici.